Happy Family

Ryhmärakennuttaminen mahdollistaa joustavat ratkaisut

Ryhmärakennuttaminen on nopeasti suosiotaan kasvattava tapa hankkia asunto. Tulevat asukkaat muodostavat rakennuttajaryhmän ja perustavat asunto-osakeyhtiön. Asuntojen rakennuttaminen hoidetaan asukkaita edustavan ryhmärakennuttajakonsultin johdolla. Häriskylän ryhmärakennuttajakonsulttina toimii ESC Oy.

 

Ryhmärakennuttamisessa asunnonhankkija voi vaikuttaa tavanomaista enemmän asunnon suunnitteluratkaisuihin. Häriskylässä esimerkiksi talojen tilajako ja huoneiden lukumäärä voidaan sovittaa asukkaiden tarpeiden mukaan: kahteen talotyyppiin voi valita 2–6 h + keittiön huoneistoja, kooltaan 46–145 hm².

Ryhmärakennuttamisella on myös mahdollista saada taloudellista säästöä, koska asunnonostajat ammattitaitoisen rakennuttajakonsultin avulla voivat kilpailuttaa rakentamisen eri vaiheet tehokkaasti. Näin taataan myös rakentamisen laatu. Lisäksi ryhmärakennuttamisessa säästyy 2 prosentin varainsiirtoverolta.

Häriskylän ryhmärakennuttamishanke on alkamassa vuoden 2022 aikana. Maanomistaja Jussi Keinäsen perikunta ja yhteistyökumppanit, rakennuttajakonsultti ja arkkitehtitoimisto ovat tehneet hankesuunnitelman, jota tarkennetaan tulevien asukkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Noin kolmannes Häriskylän asunnoista on alustavasti varattuja, mutta mukaan ja vaikuttamaan ehtii vielä hyvin. Ota yhteyttä ja kerromme lisää!